Kerékcsapágy csere és információk

Időnként a kerékcsapágyat is cserélni kell, ennek pedig általában egyértelmű jele van. Ha a kerekek irányából búgó hang hallatszik, akkor az nem sok jóra utal, ugyanis ez az úgy nevezett kerékcsapágyhang. Ez arra utal, hogy a felfüggesztésben hiba történt.

Kerékcsapágy élettartama az autóéval egyezik meg. Ennek ellenére sokan mégis megismerik ezt a búgó hangot, ami egyértelműen a csapágy hiba jele. Ebben az esetben kizárólag a csapágy cseréje segíthet. Akár az első, akár a hátsó kerekekben lévő kerékcsapágyak adnak ki búgó hangot, mindenképp ki kell cserélni az elromlott csapágyakat. Sajnos hazánkban finoman fogalmazva sem a legjobb az utak állapota, ez pedig hatással van az autóra is és a kerékcsapágyra. Az utak állapotán sajnos nem tudunk javítani, azonban tudunk adni egy jó tanácson, hogy honnan rendeljen, ha kerékcsapágyra lenne szüksége! Szerencsére a csapágyak nem túl drága, egy Suzuki csapágy például nyolc-tizenhatezer forintba kerül. Persze négy kerékcsapágy csere esetén már nem túl vidám a helyzet, de pont emiatt nem mindegy, hogy honnan rendel.

Ha mindenképpen cserélni kell, akkor nem érdemes húzni az időt, jobb mielőbb túlesni a kerékcsapágy cserén, így sokkal nyugodtabban fog vezetni. A legtöbbe esetben a vásárlók hátsó kerékcsapágyat keresnek, mivel a hátsó kerekeken általában nagyobb a terhelés, így azok előbb megadják magukat. Ha kerékcsapágyra van szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a széles körű választékot! Az alkatreszek.hu webáruházban kiváló minőségű termékeket talál nagy választékban, így kerékcsapágyakat is! Bővebb információkat a termékekről, a szállításról és a vásárlásról az alkatreszek.hu webáruházban talál!