Kényelmes kutyaágy kiskedvenceink kényelmét szem előtt tartva

A kutyusok a legkülönbözőbb helyeken képesek leheveredni, hogy kipihenjék a házőrzés, séta és a gazdival való játék fáradalmait. Olykor elképesztő testhelyzetben, akár félig lelógva a kanapéról képesek szundítani. Még abban az esetben is érdemes kutyaágyat vásárolni, ha kedvenced a kanapén vagy veled együtt alszik az ágyban.

Kutyaágy létjogosultsága sokszor kerül szóba, a gazdik közt is, hiszen minek külön fekhely a kutyának, ha az leginkább a kanapén fekszik vagy az egyik félreeső sarokban? Bárhol fekszik kutyusod, fontos, hogy legyen egy saját kis, biztonságot nyújtó birodalma. Vannak kutyák, amelyeket kiskorukban engednek felmenni a kanapéra, hiszen milyen cuki és pici, jó összebújni, együtt játszani. Viszont, ahogy nő a kutya, egyre több helyet foglal, karmaival könnyen kárt tesz a kanapé anyagában, így le kell szoktatni a kanapén való szundizásról. Sok gazdinak viszont nincs szíve leparancsolni a kutyust a padlóra. Ez a probléma könnyedén orvosolható, ha a kutya kap egy saját kis helyet, ami az ő birodalma. A kutyaágy nem csak a pihenésre alkalmas helyet jelenti a kutyának, hanem egyben biztonságot is nyújt számára.

Ha megszületett az elhatározás, akkor már csak ki kell választani a megfelelőt darabot. A legfontosabb szempont kétségkívül a méret. Pincsi kutyának való kutyaágyat nem vásárolunk dobermann méretű kutyának. Érdemes alvás közben lemérni a kutya hosszát és a kapott értékhez még hozzáadni húsz centimétert, így biztosan nem lesz kicsi a kutyaágy. Bizonyos kutyák előszerettel fetrengenek a porban, sőt akár dagonyáznak a sárban. Ezt szem előtt tartva, érdemes olyan kutyaágyat vásárolni, mely könnyedén tisztítható. Bővebb információkért látogass el a petlandshop.hu webáruházba és tekintsd meg a nagyszerű kutyaágy kínálatot!