Ízletes és finom zöldségek

A zöldségeknek mindenki étrendjében jelen kellene lennie, azonban ezzel szemben a szomorú valóság az, hogy sokan csak nagyon ritkán fogyasztanak zöldségeket, vagy ha mégis, akkor gyakran olajban kisütve, ami egyáltalán nem egészséges. Az egészséges életmód jegyében, célszerű minél több zöldséget fogyasztani.

Zöldség kínálat ma már igazán széles így bőven van miből válogatni. Ez azt is jelenti, hogy ha elég kreatív vagy és szívesen tevékenykedsz a konyhában, akkor igazán ízletes, változatos ételeket készíthetsz, melyek sosem válnak unalmassá. A sárgarépáról azt meséljük a gyerekeknek, hogy segítenek a fütyülésben. Ez városi legenda, az viszont nem, hogy ez a zöldség tele van A-, C- és K-vitaminnal, béta-karotinnal, illetve káliummal. A fokhagymát sokan ritkán fogyasztják, mivel segít a vércukorszint normalizálásában és a koleszterinszint csökkentésében hasznos tápanyagainak köszönhetően. A zöldborsó nagy népszerűségnek örvend finom ízének köszönhetően, így a borsóleves vagy a borsófőzelék sokak kedvence. A borsó kiváló fehérje forrás, ezért vegetáriánusok számára kiváló választás. Ezenkívül olyan értékes tápanyagok vannak benne, mint a C-, A- és K-vitamin, valamint a folsav és a niacin.

A spárgában szintén nagyon sok folsav található, emiatt várandós nők számára ajánlott gyakran fogyasztani. Ezenkívül van még benne K-vitamin, B1-viatmin, B2-vitamin és szelén is. A karfiol nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, azonban érdemes fogyasztani, mivel tele van hasznos tápanyagokkal, azonban kalóriatartalma alacsony, ezért tökéletesen passzol a fogyókúrához. A zöldségek nem csupán a salátákban állják meg a helyüket, szinte bármilyen ételbe bele lehet őket csempészni, csak kellőképp kreatívnak kell lenni hozzá.