Ismerje meg a kollagén csodás hatásait!

A kollagénről nagyon sokat lehetett hallani az elmúlt években, illetve a kozmetikai termékek gyártói is felfedezék a benne rejlő lehetőségeket. Az életkor előrehaladtával nagyon fontos pótolni a szervezet kollagén tartalmát, ugyanis idővel az nagy mértékben csökken.

Kollagén nem csupán táplálékkiegészítő formában vihető be a szervezetbe, hanem akár táplálékkal is. Elsősorban a húsokban és a zselatin tartalmú desszertekben található meg. Felszívódása, emészthetősége és oldékonysága típusonként változik. Természetesen fontos a változatos, tápanyagokban gazdag étkezés, de idővel szükség lehet a táplálékkiegészítésre. A kollagén ugyanis egy kulcsfontosságú strukturális protein, mely a szervezet minden kötőszövete számára biztosítja a regeneráló képességet, a rugalmasságot és a kötést. Gyakorlatilag mindenütt megtalálható a szervezetben, olyan akár egy cement, amely összetart mindent. A kollagénről jellemzően csak nagy általánosságban esik szó, azonban a kollagénnek többféle típusa van. A leggyakoribb kétségkívül az I-es típus, mely az összes kollagén nyolcvan-kilencven százalékát teszi ki.

A kollagén a szervezet minden részében megtalálható, így például a bőrben, amelyben idővel csökken a kollagén mennyisége, így a bőr megereszkedik és megjelennek a mély barázdák és ráncok. Emellett a csontokban is megtalálható a kollagén, azonban idővel sajnos itt is csökken mennyisége, aminek következtében a kiegyensúlyozatlanná válik a csontszerkezet újra termelődése. Így a csontépülést a csont leépülés mértéke meghaladja, ami csontritkuláshoz és a csontok törékenységének fokozódásához vezet. Emiatt nagyon fontos a kollagén pótlás a szervezetben. Erről a gyogyvarazs.hu webáruházban olvashat többet, illetve a GyógyVarázs Kollagén Peptidet is megvásárolhatja!