Hogyan válasszunk professzionális alapozót?

A sminkelés kapcsán az egyik legnehezebb feladat az alapozó kiválasztása. Az állagon felül a megfelelő szín kiválasztása sem könnyű feladat. Az alapozó akkor lett jól kiválasztva és felvíve az arcbőrre, ha a sminkelést követően nem látható és az arcbőr hibátlannak tűnik.

Professzionális alapozó kiválasztása nem könnyű feladat, ugyanakkor nem is lehetetlen. Az alapozó kiválasztását a legoptimálisabb nappali fényben végezni. A különféle fényhatások, lámpák fénye becsapósak lehetnek. Az alapozót sokan a kézfejükre kenik fel, ami nem a legelőnyösebb, hiszen az alapozó az arcra lesz felvíve, ráadásul ami ennél is nagyobb gond, hogy a csukló bőrszíne gyakran eltér az arcbőr színétől, akár egy vagy két árnyalattal is. Az alapozó kiválasztásához azt is érdemes tudni, hogy háromféle bőrtónus típus van, melyek a hideg, a meleg és a semleges. De, sok helyen olvashatsz ezekről sárgás, rózsaszín és neutral megnevezéssel. Érdemes tisztában lenned azzal, hogy milyen tónusú bőrrel rendelkezel, mivel a legtöbb alapozón fel van tüntetve, hogy milyen típusú bőrön lehet használni.

A hideg tónusú arcbőr a nappali fényben kékesnek, rózsaszínesnek vagy porcelán árnyalatúnak tűnik. Ennek a típusnak a C, vagyis Cold jelzéssel ellátott alapozókat érdemes használni. A meleg színtípusú bőr a fényben sokkal inkább őszibarack vagy sárgás színű. A W, azaz Warm jelzésű alapozók a legjobbak ennek a típusnak. A harmadik, vagyis a semleges bőr esetében a bőr olívazöld árnyalatú. Ha ilyen bőröd van, akkor az N, vagyis Neutral jelöléssel ellátott alapozó fog a leginkább passzolni hozzád. Ha pontosan tudod, hogy mi passzol hozzád vagy van olyan márka, amely tökéletesen bevált, akkor azt akár online is beszerezheted, még pedig a probeauty.hu webáruházból széleskörű kínálatából!