Hogyan lehetünk minél hatékonyabbak a téli időszak során?

Sokan sápítoznak a fűtési költségek miatt, azonban a többség vagy nem néz utána milyen lehetőségei lennének vagy épp nem megfelelő módon igyekeznek spórolni.

A téli költséghatékony fűtésről bővebb információkért klikkeljen ide. A többség általában az alapoknál rontja el. Vannak családok, akik úgy próbálnak spórolni, hogy amíg nem tartózkodnak otthon, addig lekapcsolják a fűtést. Logikusnak tűnhet, hiszen, ha senki nincs otthon minek menjen a fűtés. A gond csak azzal van, hogy a lakás ekkor még jobban kihűl, a fűtés újbóli bekapcsolásakor pedig újra fel kell melegednie a lakásnak, vagyis több energiára van szükség, hogy az adott hőfokot elérje. Egy jó lehetőség lehet a termosztát alkalmazása, amik közt ma már találhatunk okos kijelzővel ellátott modelleket is. Ezek különösen praktikusak, mivel pár kattintás által vezérelhető az otthoni fűtés, még úgy is, hogy senki nem tartózkodik a lakásban. Hosszútávon komoly változást jelenthet a termosztát a költségeket tekintve.

Szintén jó ötlet, ha azokat a helyiségeket nem fűti, amiket nem használ. Rengetegen vannak, akik olyan helyiségeket is felfűtenek, amikben senki nem tartózkodik. Ezekben a helyiségekben felesleges ugyanolyan melegnek lenni, mint a többiben. Ha radiátoros rendszerrel fűt, akkor is érdemes a radiátorokra ügyelni, karban tartani, mivel az évek során különféle lerakódások keletkeznek benne, amik ronthatják a radiátorok teljesítményét. Éppen ezért érdemes évente legalább egyszer elvégezni a tisztításukat, azonban mindenképp a fűtési szezonon kívül a legcélszerűbb. Érdemes lehet kikérni egy szakértő véleményét is. Bővebb információkat a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalon találhat, ahol szakemberek elérhetősége is fel van tüntetve.