Házi betegápolás: út a gyógyulás felé

Műtét utáni lábadozás, komolyabb megbetegedés, vagy az időskorral együtt járó bizonyos állapotok esetében sajnos gyakran előfordul, hogy mindennapos felügyeletre van szüksége a betegnek. De mégis miként lehetséges ez?

A házi betegápolás lehetőséget teremt mindazok számára a tökéletes, szakszerű ellátásra, akik maguk nem tudják megoldani ezt idő vagy hozzáértés hiányában. Műtéti beavatkozások után gyakran előfordul, hogy ugyan a páciens már távozhat a kórházból, de még hosszas időre van szükség a felépüléshez. A megfelelő ápolási teendők elvégzésére laikusként a hozzátartozók sokszor nem alkalmasak. Legtöbben viszont nem szeretnénk, ha szeretteink valamilyen bentlakásos intézménybe kerülne, és ezzel kiszakadna saját, megszokott környezetéből. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyógyulás és a felépülés időszaka is lerövidíthető azzal, ha a beteg jól érzi magát és végre arra gondol, hogy a hosszas kórházi tartózkodás után végre otthonában töltheti idejét.

Hogyan egyeztethetjük össze hozzátartozóként a felmerülő feladatokat munkahelyi elfoglaltságainkkal? Kevesen vagyunk abban a helyzetben, hogy kivonhatnánk magunkat a mindennapi mókuskerékből. A háztartással kapcsolatos teendők, a higiénia biztosítása, vagy a páciens szakszerű ellátása azonban sokszor több órányi elfoglaltságot jelentenek. Ha hozzátartozónk távol él tőlünk, vagy saját munkánk miatt egyszerűen nem fér bele a vele kapcsolatos gondozási teendő, akkor bizony érdemes elgondolkodni azon, hogy szakembert kérjünk fel a házi betegápolás feladataira. Fontos, hogy olyan cég mellett tegyük le a voksot, amely megbízhatóan áll rendelkezésre, és amely szakembereinek jelentős tapasztalata van már a területet illetően. Gondoskodjon hozzátartozójáról méltó módon, hiszen ezzel mihamarabbi felépüléséért és életminősége javításáért is sokat tehet!