Hatékony védekezés a bélsár és a madártollak ellen

A legtöbb esetben szívesen gondolunk a madarakra, azonban vannak olyan helyzetek, amikor a tollas állatok rengeteg bosszúságot okoznak. A mindenütt ottlévő tollak és bélsár nem csak veszélyes, de nem is esztétikus. Éppen ezért gyakran van szükség madárriasztóra.

Madárriasztó többféle kivitelben kapható. Vannak egyszerűbb és bonyolultabb, komplexebb darabok, illetve a gyártók lakossági és ipari felhasználásra egyaránt. Ha folyamatos problémát jelent a madár ürülék és madártoll eltávolítása, továbbá az elhullott tetemek is gyakori fejfájást okoznak, akkor érdemes beszerezni egy madárriasztót. Számos alternatíva áll rendelkezésre, így kiválaszthatja az elképzeléseinek leginkább megfelelőt. Ha mindössze fizikai védelemre van szükség, akkor a madárriasztó tüske jöhet szóba, amely acél és műanyag változatban egyaránt elérhető. Mindkét termék ugyanazt a célt szolgálja, viszont hosszúságuk és anyaguk eltérő. A madárriasztó tüske kültéri alkalmazásra készült, így kiválóan elhelyezhető háztetőkön, teraszokon, valamint párkányokon.

Jó megoldás lehet még a műmadarak használata, mely elterjedt alternatíva a madarak ellen. Az élethű műmadarat fellógatva vagy pálcán leszúrva érdemes kihelyezni kültérre. A műmadár, például egy kitárt szárnyú bagoly félelmet kelt a riasztandó madarakban, melyek így inkább elkerülik az adott területet, melyet védeni szeretne. Az viszont fontos, hogy a műmadarak helyét időről-időre meg kell változtatni, különben a madarak hozzászoknak és nem fognak tartani tőle. Az említett fizikai madárriasztók mellett elektromos madárriasztó készülékek alkalmazására is van lehetőség. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, esetleg madárriasztót rendelni, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!