Használhatók-e a meglévő radiátorok hőszivattyúval együtt?

Amióta a hőszivattyúk hazánkban is elérhetővé váltak, azóta egyre nagyobb irántuk a kereslet. Ugyanakkor az emberek egy része aggódik a kinti hőmérséklet miatt, továbbá amiatt is, hogy a hőszivattyú a meglévő radiátorokkal is működik-e. Erre a válasz egyértelmű igen.

A hőszivattyú meglévő radiátorokkal való alkalmazásáról bővebb információkért klikkeljen ide! A tanácsadók egy része meglehetősen elavultan nyilatkozik a hőszivattyús rendszerekről. Annak érdekében, hogy a hőszivattyú jól működjön padlófűtésre és jól szigetelt otthonra van szükség. Ezt gyakran a szakértők is hangoztatják, aminek oka, hogy a fosszilis tüzelésű kazánnal akarják eladni Önnek. A hagyományos, nem kondenzáló, fosszilis tüzelőanyaggal működő fűtési rendszereket alapvetően úgy tervezték, hogy 60-65 Celsius fokon működjenek. A fűtőtesteken áthaladó forróság akár égési sérüléseket is okozhat. Ha hőszivattyút szeretne otthonába, akkor a kezdetektől érdemes bevonni egy szakértőt, aki segít kiválasztani a megfelelő hőszivattyút, továbbá a telepítésben is segít.

Abban az esetben, ha rendelkezik fosszilis tüzelésű kazánnal, akkor egy egyszerű teszttel könnyen megtudhatja, hogy egy hatvan Celsius fokon működő rendszerhez mennyire nagyok a radiátorok. A fűtést be kell kapcsolni és a lefelé forduló radiátorszelepeket ki kell nyitni. Azt is ellenőrizni kell, hogy a termosztátok teljesen fel vannak-e kapcsolva. Ha túl meleg lesz az épületben, akkor nagy valószínűséggel beigazolódik, hogy a radiátorok túlméretezettek. A szakemberek olykor túlméretezik a radiátorokat, így elkerülik a számításokat. Ha szeretne bővebb információkat megtudni a témában, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra és tájékozódjon!