Földlabdás fenyő vásárlás az interneten

Aki az élő fenyőt választja a karácsonyfájának, annak igazi fenyőillata lesz az ünnepekre a lakásban, és a vágott fenyővel ellentétben – nem kell eltávolítani a folyamatosan hulló tűket. És mivel fenyőfákat lehet ültetni a kertbe egész évben, alkotásunk tavasszal és nyáron is gyönyörű karácsonyi estékre fog emlékeztetni bennünket. Ezért éri meg a földlabdás fenyő.

Földlabdás fenyő vár minden kedves érdeklődőt az online-fenyo.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk és tudjon meg mindent szebbnél szebb fenyőinkről. Gyermekeink legnagyobb örömére egy-két év alatt díszíthetjük a szabadban kültéri lámpákkal, ezáltal havas kertünk karácsonyi hangulatúvá válik. Mekkora fát válasszunk? Milyen fajtát? Először is jó tudni, hogy minél kisebb a fa, annál könnyebb lesz átvészelni az ültetést. A földlabdás karácsonyfa ideális maximális magassága 150 cm. A fenyő, az ezüst vagy a nordmann fenyő csak néhány a fenyőfajok közül, amelyek hazánkban is népszerűek. Az ezüstfenyőt (Picea pungens ’Glauca’) ezüst színű levél jellemzi. Viszonylag lassan növekvő fajta, piramis alakú. Ezt a szabályos piramisformát később is megtartja. A fenyőfajok közül a legnépszerűbb a Picea Abies, amely Európában gyakori.

Sudár termetével, szabályos alakjával és könnyű díszítésével első helyezést ért el. A fenyő nagyon hasonlít a lucfenyőhöz, de ágainak sűrűsége miatt nehezebb díszíteni. Kevésbé szúrós például az északi fenyő (Abies nordmanniana). Színe élénkebb zöld, alakja gyakran nem olyan szabályos, mint az ezüstfenyőé. Vannak hosszabb tűlevelűek a fekete fenyőből, ezek különböző formájúak lehetnek, ezért nem feltétlenül piramis alakúak. Nem olyan szúrósak, tűik kissé simogatóbbak, bolyhosabbak. A Serbluc (Picea omorika) nagyon hasonlít az ezüstfenyőhöz, tűi szintén ezüstösek, de nem annyira szúrósak. Gyönyörű, egyenletes formája és finomabb tapintása miatt népszerű örökzöld fajta. Amennyiben többet tudna meg földlabdás fenyőinkről, keresse fel az online-fenyo.hu weboldalt.