Fogyassz te is laktató diétás ételeket a súlyvesztés érdekében

Nagyon sokan küzdenek súlyproblémákkal és próbálnak ezen változtatni. A legtöbb diéta azért vall kudarcot, mert túl sok megszorítást tartalmaz, melynek következtében tarthatatlanná válik. A másik hiba, hogy sokan népszerű, de szintén tarthatatlan diétákat alkalmaznak.

Laktató diétás ételek jelentik a kulcsot, hogy súlyt veszíts. Az olyan diéták, melyek túlzott megkötésekkel járnak, a kezdetektől fogva kudarcra vannak ítélve. A drasztikus fogyókúrákba jellemzően azért kezdenek bele sokan, mert rövid idő alatt akarnak megszabadulni attól a túlsúlytól, melyet hosszú idő alatt szedtek fel. Mivel a drasztikus diéta egyrészt tarthatatlan, másrészt nem hozza a várt eredményeket, a legtöbb ember feladja. A több napos vagy hetes éhezés után pedig szinte biztosan sor kerül a falásrohamra. A tarthatatlan diéták ördögi köréből úgy tudsz kiszabadulni, ha egy hosszú távon is hatékony és szenvedés nélküli étrendet folytatsz. Az étrendbe célszerű olyan ételeket beépítened, melyek kalóriaszegények, de egyben laktatóak. A zöldségek egytől-egyig olyan élelmiszerek, melyeket bátran fogyaszthatsz.

A gyümölcsöket sem kell száműzni a diétából, viszont a gyümölcscukor miatt nem mindegyik optimális választás. A hangsúly ez esetben is a mértékletességen van. A bogyós gyümölcsöket, illetve a szilvát, dinnyét és barackot egész bátran fogyaszthatod. Emellett az olyan kevésbé laktató, ellenben mégis ajánlott ételek fogyasztása is előnyös lehet, mint például az alma, körte, répa, rizs, zabkása, ananász, bab, teljeskiőrlésű gabonák és burgonya. A tojás és a hal fogyasztás is rendkívül hasznos, ugyanis egészségesek és hosszú időre eltelítenek. Nassolnivalóként pedig bátran fogyassz pattogatott kukoricát, mely szintén alacsony kalóriatartalmú, ugyanakkor laktató.