Esővízgyüjtők a lehető legjobb áron és minőségben!

A megfelelő csapadékvíz-gyűjtési technológia alkalmazása lehetővé teszi a csapadékvíz, mint értékes és sok esetben szükséges vízkészlet hasznosítását. Az esővízgyűjtést több mint 4000 éve gyakorolják, és a legtöbb fejlődő országban elengedhetetlenné válik a csapadék időbeli és térbeli változékonysága miatt.

Esővízgyűjtők elérhetőek a sunikft.hu weboldalon, ezért keressen fel minket bátran és tekintse meg milyen lehetőségei vannak ha esővízgyűjtésre kerül a sor. A csapadékvíz összegyűjtése szükséges azokon a területeken, ahol jelentős a csapadék, de hiányzik mindenféle hagyományos, központosított állami ellátórendszer, valamint olyan területeken is, ahol hiányzik a jó minőségű édes felszíni víz vagy talajvíz. Az esővízgyűjtő rendszer három alapvető elemből áll: egy gyűjtőtérből, egy szállítórendszerből és egy tárolóhelyiségből. A gyűjtőterület a legtöbb esetben egy ház vagy épület teteje. A hatékony tetőfelület és a tető építésénél felhasznált anyag befolyásolja a begyűjtés hatékonyságát és a vízminőséget. A szállítórendszer általában ereszcsatornákból vagy csövekből áll, amelyek a tetőre hulló esővizet ciszternákba vagy más tárolóedényekbe szállítják. Mind a lefolyócsöveket, mind a tetőfelületeket vegyileg inert anyagokból, például fából, műanyagból, alumíniumból vagy üvegszálból kell megépíteni, hogy elkerüljük a vízminőségre gyakorolt ​​káros hatásokat.

Az esővízgyűjtő rendszerek működéséhez kevés szakértelem és kevés felügyelet szükséges. A fő aggályok a tartály építés közbeni szennyeződésének megelőzése és az esőzések alatti feltöltése. A rendszer építése során megfelelő anyagok használatával elkerülhető a vízellátás bizonyos anyagokkal való érintkezésből eredő szennyeződése. Amennyiben ön is kíváncsi az esővízgyűjtőkre és rendelni szeretne egyet, mindenképpen keresse fel a sunikft.hu weboldalt és itt mindent megtalál ami érdekelheti.