Eredeti vagy utángyártott nyomtató patronok a jobbak?

Pár éve a válasz egyértelműen az lett volna, hogy az eredeti utángyártott nyomtató patronokat éri meg megvásárolni. Ma már ez közel sem ilyen egyértelmű. Ugyanis az utángyártott nyomtatási kellék anyagok egyre jobb minőségűek és a róluk terjesztett tévhitek egyre inkább megdőlni látszanak.

Utángyártott nyomtató patron kapcsán azt érdemes tudni, hogy az elmúlt évben egyre jobb minőségűek, ráadásul a népszerűségük is egyre csak nő. Egy időben mindenféle rémhíreket lehetett hallani az utángyártott nyomtató patronokról, hogy rendkívül silány minőségű nyomtatásra képesek, valamint olyan extrém hírek is napvilágot láttak, hogy ez a patron típus tönkreteszi a nyomtatót. Ma már pontosan tudjuk, hogy ezek a mendemondák egyáltalán nem igazak és rendszerint a konkurencia terjesztette ezeket az álhíreket. Ráadásul számos teszt bizonyította, hogy az utángyártott nyomtató patronok közel olyan jó minőségű nyomtatásra képesek, mint az eredetiek. A legnagyobb előnyük pedig az, hogy nagyszerű áron lehet hozzájuk jutni. Gyakran tizedannyiba kerülnek, mint az eredeti nyomtatási kellék anyagok. Éppen ezért rendkívül népszerűek ezek a termékek.

Alapvetően azzal jár jól, ha a pénztárcájának és igényeinek megfelelő nyomtató patront vásárol. Azzal még nem árt tisztában lenni, hogy az eredeti megnevezést nem szabad szó szerint érteni, ugyanis mindössze azt jelenti, hogy az eredeti nyomtató patronokat a nyomtató gyártója, míg az utángyártottat egy független cég készíti. Bármelyik típust vásárolja meg, fontos, hogy a nyomtató patront ne élére állítva tárolja, különben a festékpor a patron egyik oldalába tömörül és használhatatlan lesz. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el az onlinetoner.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!