Endokrinológia szakrendelés időpontfoglalással online!

Az endokrinológia a hormonok tanulmányozása. A hormonok nélkülözhetetlenek mindennapi túlélésünkhöz. Szabályozzák hőmérsékletünket, alvásunkat, hangulatunkat, stressz szintünket, növekedésünket és még sok mást.

Endokrinológia szakrendelés várja a foglaljorvost.hu weboldalra kattintva, ezért nem kell messzire mennie ha endokrinológust keres, hiszen itt időpontot is foglalhat. Az endokrinológus olyan orvos, aki a hormonproblémákkal kapcsolatos betegségeket kezeli. A hormon egy kémiai hírvivő, amely egyik sejtből a másikba utazik. A hormonok a test egyik részében szabadulnak fel, a véráramban utaznak, és hatással vannak a test másik részére. Ez segíti az emberi test különböző részeit, hogy kommunikáljanak egymással. A hormonokat az endokrin mirigyek választják ki, például az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy vagy a mellékvese. Nem minden mirigy minősül endokrin mirigynek; például a verejtékmirigyek vagy a nyirokmirigyek nem endokrin mirigyek.

A hormonok minden egynél több sejttel rendelkező szervezetben megtalálhatók, így a növényekben és az állatokban is megtalálhatók. Befolyásolják vagy szabályozzák a fiziológiai tevékenységek széles körét, például a növekedést, fejlődést, pubertás kort, éberségi szintet, cukorszabályozást és étvágyat, csontnövekedést stb. Azt is tapasztalja, hogy a hormonokkal és működésükkel kapcsolatos problémák hozzájárulnak bizonyos betegségekhez; például cukorbetegség, pajzsmirigy-betegségek, agyalapi mirigy állapotok, bizonyos szexuális problémák, neurológiai problémák, étvágy és elhízás, csontproblémák, rák stb. A hormonok olyan vegyi anyagok, amelyeket a belső elválasztású mirigyek szabályoznak, és segítik szervezete számos tevékenységének koordinálását és szabályozását. Amennyiben többet tudna meg, kattintson a foglaljorvost.hu-ra.