Egy különleges toll bármikor kiváló ajándék

Minél idősebbek vagyunk, annál inkább igazzá válik ránk az a megállapítás az ajándékozás kapcsán, miszerint sokkal jobb érzés adni, mint kapni. Ezzel együtt a korral egyre nehezebbé válik megtalálni a valóban szívhez szóló meglepetést, hiszen nem egyszerű olyasvalakinek venni valamit, akinek már szinte mindene megvan. Néha szerencsénk van és pontosan tudjuk minek is örülne a másik, ám az esetek jelentős részében igen nagy fejtörést okozhat a megfelelő szuvenír kifundálása.

Ilyenkor jusson eszünkbe, hogy a klasszikus ajándékok nem véletlen örvendenek akkora sikernek és egy elegáns toll nem csupán praktikus, de némi közbenjárással rendkívül megindító meglepetés is lehet. Ilyenkor persze mindenképpen maradjunk egy nívós darabnál, nem feltétlen a presztízsértéke miatt, hanem azért, mert ezek a modellek hosszú ideig képesek kiszolgálni használójukat. Nem érdemes ugyanakkor túlzásba esni sem, hiszen egy toll esetében mindig ott van a figyelmetlenségből adódó balesetek – azaz az elvesztés – lehetősége. Szerencsésebb inkább valamilyen módon egyedivé varázsolni a megjelenését, tudniillik épp ettől lesz valóban értékes az ajándék.

Erre a célra tökéletesen megfelelő a toll gravíroztatása. Ma már a hagyományos, gyémántfejes vésés mellett arra is van lehetőség, hogy modern, lézeres gépekkel kérjük a feliratozást, alapanyagtól függetlenül. Azt persze nekünk kell eldönteni, hogy melyik megoldás passzol leginkább az érintett stílusához, noha kétségtelen, hogy mindkét módszer esetében impozáns végeredményre számíthatunk. Egy átlagos toll felületén ugyan kevés szabad terület található, de egy rövid üzenet, vagy egy fontos dátum ugyanakkor biztosan ráfér. Így pedig nem csupán egy kiváló minőségű használati tárgyat, de egyben egy örök emléket is ajándékozunk, ennek pedig biztosan nagy sikere lesz.