Canon tintapatron rendelés online webáruházból

A pigmentek színes részecskék, amelyeket gyanta vesz körül. A festékkel kevert tintával ellentétben a pigmentált tinta nem hatol be a papírba. A papír tetején pigmentek találhatók, amelyek jobb vízállóságot és UV-védelmet nyújtanak (pl. fotók). Ezek a festékek hosszabb ideig tartanak és kevésbé érzékenyek a külső elemekre (fény, nedvesség stb.).

Canon tintapatron rendelés online webáruházból elérhető az onlinetoner.hu weboldalon, tehát itt a helye nálunk ha a Canon patronokról tudna meg többet vagy rendelni szeretne. A pigmenteknek az az előnye is, hogy szélesebb színskálát fednek le. De mivel a pigmentált festék költsége ötször magasabb, mint a festékalapú tintáé, ezért többnyire kiváló minőségű nyomatokhoz és fotókhoz használják. A „fekete” kolorimetrikus megjelenítésének teszteléséhez a gyártók megmérik az optikai sűrűséget. A nagyobb fényelnyelés erősebb feketét jelent. A szín esetében a delta E értékét mérik. Ez a két árnyalat közötti különbség három komponens alapján: L (tisztaság), a (piros-zöld) és b (sárga-kék). Az eltérésnek a lehető legkisebbnek kell lennie a kívánt kolorimetrikus megjelenítéshez képest. A gyártók egy próbakamrában fénynek teszik ki a nyomatokat.

Ezután a delta E segítségével megvilágítatlan tesztnyomtatványokkal mérik a kolorimetriai különbséget. A tinta vérzésének megakadályozása érdekében nagyon gyorsan meg kell száradnia. A szárítási időt úgy teszteljük, hogy az a lehető legrövidebb legyen. Vizsgálatokat végeznek a tinta vízzel érintkező viselkedésének ellenőrzésére is. Minden patronhoz és tintához biztonsági adatlapot kell készíteni annak biztosítására, hogy a tintapatronok ne legyenek veszélyesek az emberre vagy a környezetre. Vásároljon új és kompatibilis patront a Canontól is az onlinetoner.hu weboldalon.