Az egészséges és ízletes őszibarack

Az őszibarack fogyasztás a test szinte minden részén kifejti jótékony hatásait. Éppen ezért érdemes beépíteni az étrendbe és rendszeresen fogyasztani. A vitaminok és hasznos tápanyagok akkor tudnak a legjobban hasznosulni, ha a gyümölcsöt önmagában fogyasztjuk. De, akár süteményekben is kiválóan megállja a helyét.

Őszibarack nyolcvanöt százaléka víz, így különösen a nyári nagy melegben esik jól fogyasztása. Alacsony kalória tartalommal rendelkezik, ezért tökéletesen belefér a diétába. Sőt, édes íze miatt akár az elviselhetetlen édesség iránti vágyat is hatékonyan enyhíti. Ha szeretnéd valamivel feldobni a joghurtod vagy a müzlid, akkor célszerű belekockázni egy kis barackot. A benne lévő nagy mennyiségű rost hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez. Ha lelassult az emésztésed, esetleg gyakran szenvedsz székrekedés miatt, akkor mindenképp érdemes egy-két barackot elfogyasztani. A legjobb frissen fogyasztani, de akár kompót vagy konzerves formában is eheted. Az őszibarackban magnézium és kalcium is bőven található, így a csontok támogatására, regenerálódására is alkalmas.

A gyümölcsben lévő A- és C-vitamin igazán erős antioxidánsok, melyek a bőr egészségéhez is hozzájárulnak. A C-vitamin nagyon erős antioxidáns, mely a szabadgyökök káros hatásaival szemben is hatékonyan felveszi a harcot. Az A-vitamin pedig javítja a bőr textúráját és nedvesen tartja a bőrt. Akár pakolást is készíthetsz a barackból. Önmagában fogyasztva igazán finom, egészséges nassolnivaló. A barackban lévő béta-karotin a retinákat is hatékonyan táplálja, illetve a hályogképződés megelőzésében is igazán hatékony. Az őszibarackot akár a helyi üzletekben is beszerezheted, de akár online is megvásárolhatod a kozetplusz.hu webáruház kínálatában!