A hasznos üzleti ajándék a legcélravezetőbb

Cégvezetőként számtalan folyamatot kell felügyelnünk párhuzamosan, hiszen az anyagi helyzet mellett az egyre változó szabályozások figyelemmel követése is kardinális jelentőséggel bír. Nem szabad azonban megfeledkeznünk a munkatársak moráljának fenntartásáról sem.

Erre a célra egy jól megválasztott üzleti ajándék tökéletes megoldást nyújt, természetesen a legfontosabb, a mindig egészséges munkakörnyezet fenntartása mellett. Ugyanakkor komoly dilemmát jelenthet annak meghatározása, pontosan mivel is érhetnénk el valódi sikereket, különösképp, ha jelentős a megajándékozott személyek száma. Tudniillik üzleti ajándék esetén nem kifejezetten szerencsés különbséget tenni a dolgozók között, hacsak nem különülnek el élesen a különféle beosztások egymástól. Ugyancsak szem előtt kell tartanunk azt is, hogy a legtöbben a hasznos, mindennapi életben is alkalmazható szuveníreket részesítik előnyben. Ezért aztán a dísztárgyak nem feltétlen jelentenek optimális választást ilyen esetekben.

Ám bizonyos körülmények esetében ez is mérlegelés kérdése. Kimagasló bónusz és folyamatos béren kívüli juttatások megléte esetén ugyanis az üzleti ajándék nyugodtan lehet csupán jelzésértékű. Ellenkező esetben valamilyen köztes megoldás a legszerencsésebb. Egy gravírozott pendrive, zsebóra, vagy netán egy egyedi felirattal ellátott bortartó doboz – valamilyen minőségi itallal – például remek opció, hiszen egyszerre szimpatikus gesztus és egyben hasznos szuvenír is. Napjainkban egyre népszerűbb, ám még mindig elég ritkán alkalmazott üzleti ajándék a közös program. Itt ne csapatépítő tréningre gondoljunk, hanem valódi kikapcsolódásra. Ez lehet egy vacsora egy elegáns étteremben, de akár néhány közösen eltöltött nap, valamilyen bel-, vagy külföldi üdülőhelyen.